Örter

Att komma ner i varv på ett naturligt sätt

Att komma ner i varv på ett naturligt sätt

När man känner att kroppen går på högvarv fast man är stilla. När hjärtat slår för fort och stressen griper tag. Att inte kunna sova fast man är så trött att man nästan mår illa. Något de flesta känner igen. Det kan vara så att det händer ibland för vissa, för andra är det vardag. Vad kan man göra för att komma ner i varv? Varför inte prova på lite gamla beprövade knep. Ett sätt att stressa ner är promenader i skogen utan störande moment. Eller ett lugnt och inkännande yoga pass kanske med en följande meditation. 

 

Varför är det så viktigt

Många av oss lever i ett samhälle där allt går fortare och fortare. Kraven blir större och vi förväntas prestera, inte bara på jobb utan även i hemmet. Kanske man märker att man blir sjuk så fort man är ledig. Det är inte ovanligt snarare tvärt om. Det kan bero på att när man varvar ner så slutar kroppen att producera olika typer av stresshormon. Det som händer då är att immunsystemet börjar att fungera. Det börjar då processen att “laga” olika besvär som finns i kroppen och då blir man sjuk. Inget konstigt alls. 

 

 

Varför återhämtning

Det är tiden då kroppen får en chans att läka inifrån. Förutom tidigare nämnda finns det massor av örtkurer att prova. Kamomill är en av välkända Örter som lugnar sinnet och hjälper vid problem med matsmältningen. Lavendel i form av blommor eller eteriska oljor  hjälper för att lugna sinnet. Undvik bildskärmar minst en timme innan sänggående. Gör några enkla yogarörelser. Lägg dig på rygg och ta långa djupa andetag. Lyssna på en guidad avslappning du själv valt ut. Ta en kopp kamomillte. Lägg en tygbit, som du droppat en droppe lavendelolja på, och lägg vid kudden. Sov sedan gott och vakna utvilad.