byggvagnar

Begagnade lagervagnar – en vinst för både miljön och företaget

Begagnade lagervagnar – en vinst för både miljön och företaget

editorial

Man behöver inte vara med i miljörörelsen för att se hur mycket det gör för miljön att som privatperson handla second hand. För många är second hand förknippat med kläder, men idag inser fler och fler hur stort begreppet faktiskt är. Att köpa en begagnad bil är ett second hand-köp för att ta ett exempel, likväl som en begagnad bokhylla. Ibland behöver man bara få upp ögonen för en marknad som blir större och större.

Det är inte bara miljön som tjänar på en begagnatmarknad, utan det brukar även märkas av i plånboken. Men hur är det hos företagen idag – har de hakat på trenden med begagnatmarknaden? Faktum är att det finns en del företag som upptäckt fördelarna med det. Allt behöver inte vara sprillans nytt för att man ska använda det i sin verksamhet.

Det kan till och med vara en konkurrensfördel att återanvända saker i sitt företag. Att berätta för presumtiva miljömedvetna kunder att man som företag fokuserar på återanvändning kan stärka varumärket. Att handla begagnat till företaget kan även innebära en kortare startsträcka än om man ständigt köper allt nytt.

 

byggvagnar

 

Begagnade lagervagnar en second hand-vinst för företag

Ett tips är att börja med saker som kanske ändå snart blir slitna av användandet, som exempelvis lagervagnar. Köper man begagnade lagervagnar får man nyservade vagnar som är som nya. Det finns två skillnader mellan begagnade lagervagnar och sprillans nya dito. Det ena är givetvis utseendet, då de begagnade kan vara lite mer slitna. Å andra sidan brukar lagervagnar bli slitna utseendemässigt ganska fort. 

Den andra skillnaden är priset. De pengar företaget tjänar in på begagnat kan man lägga på andra saker. Att köpa andra begagnade produkter till företaget för att utvecklas mer är ett förslag. Ett annat förslag är att motivera de anställda med en aktivitet eller en mumsig fredagsfika.