brand

Brandtätning håller branden på rätt sida

Brandtätning håller branden på rätt sida

Hur ofta går ni igenom hur man ska agera vid en brand? Har man barn är det nyttigt att gå igenom det så att barnen vet vad som gäller. Även om man inte har barn så är det inte helt fel att gå igenom det för sig själv någon gång. Det är inte alltid enkelt att veta hur man reagerar i en paniksituation. Men om man sedan innan har en tanke man tränat in, så kan det bli enklare att agera på rätt sätt. 

Problemet är att en brand startar allt för enkelt. Ni vet det där, att det är mänskligt att glömma, jo visst är det så. Men ibland kan det leda till stora svårigheter. Som om man glömmer spisen igång, eller man somnar till tända ljus. Det kan gå bra, men det kan också resultera i att det börjar brinna. Om det skulle börja brinna, då vill du ha all tid du kan få. Genom att ha en brandtätning så får du mer tid på dig. 

 

brand

 

Tid räddar liv

När det kommer till en brand så behöver du tid att ta dig ut. Problemet är att branden är hänsynslös och ger ingen extra tid. Men med en bra brandtätning kan du lyckas stänga ute branden tills du själv kommer ut. Med tur kan till och med brandkåren hinna komma och släcka i bostaden. För att ha denna turen så måste man ha ett brandskydd. Annars sprider sig elden läskigt snabbt. Så se till att skaffa en brandtätning som hjälper till att stänga ute elden.

En annan sak man tänka på är att ha brandlarm i sitt hem. Gärna mer än ett, är det en stor byggnad är det inte fel att ha brandlarm som är kopplade till varandra. Utöver det är det bra att ha en brandsläckare som är nära till hands.