byggmoduler

Byggmoduler löser lokalbehovet

Byggmoduler löser lokalbehovet

editorial

Det är kanske få som skulle vilja bo i en byggmodul, eller modulbygge som det också kallas, för all framtid. Men det är inte riktigt poängen med byggmoduler heller. Deras syfte är inte att vara en permanent lokal för den som ska husera den. Tvärtom så är de i sin definition en tillfällig lösning. Å andra sidan är byggmoduler kanske den bästa tillfälliga lösningen du någonsin kommer att kunna få erbjudande om.

En byggmodul är en slags nödlösning, fast ändå inte. Det vore att diskreditera flexibiliteten, enkelheten och nödvändigheten i byggmoduler genom att förminska dem till någonting sådant. 

Istället skulle man kunna kalla dem för ett komplement som fyller en väsentlig funktion. Speciellt under den period som du kanske är mellan lokaler eller väntar på att om- eller nybyggnaden av ett annat hus ska stå färdigt. Med byggmoduler har du någonstans att vara och kan låta din verksamhet fortskrida som om ingenting hade hänt.

byggmoduler

Lättmonterat utrymme

Det fiffiga med byggmoduler är också att du vet på pricken vad du får för någonting. Modulerna är ett kubformat utrymme med allt som ingår i en vanlig byggnad, det vill säga tak, väggar och golv. Eftersom att de produceras och tillverkas i fabriker så vet du att du får en exakt kopia på den modell som du har beställt. När beställningen är gjord levereras modulen ut till platsen där den ska stå och monteras upp. 

Aldrig förr har det varit enklare att få fram tillfälliga ytor att vistas på. Byggmoduler används till allt från förskolor till kontor och hotell. Ofta som sagt som en slags mellanlandning till dess att den ordinarie, och permanenta, byggnaden står färdig. Men vem vet. Kanske trivs ni så bra i modulen att ni inte vill lämna. Och om och när ni väl vill det, då är det bara att montera ned den och skicka tillbaka den.