elektriker

El-installationer vid renovering

El-installationer vid renovering

Ska ni renovera eller bygga ut ert hem? Då är det viktigt att anlita rätt man till rätt arbete. Mycket kan ni så klart fixa på egen hand, men när det kommer till eldragning finns det en del regler att följa. Vissa enklare arbeten får ni lov att göra själva, men det är viktigt att ni vet vad ni gör. Självklart ska ni se till att alla som befinner sig i huset vet att ni arbetar med el, så att ingen råkar slå på strömmen när ett arbete utförs. Slå av huvudströmbrytaren, ta ut proppar eller slå av säkringarna innan påbörjat arbete. Gör absolut ingenting om ni känner er minsta osäkra utan anlita hellre en elektriker eller servicetekniker som kan göra arbetet åt er.

 

Anlita en registrerad elektriker

Fasta installationer, golvvärme och byte av ojordade till jordade vägguttag är exempel på sådant ni inte får göra själva. Felaktiga elarbeten kan orsaka brand och elstötar som är förenat med livsfara. Här måste ni anlita ett elinstallationsföretag. Börja med att söka efter en elektriker i stockholm. De ska ha bra referenser och ni kan gärna jämföra flera företag innan ni bestämmer er. Företaget ska vara registrerat hos Elsäkerhetsverket med den verksamhetstyp som krävs för arbetet ni ska anlita dem för. Finns de inte med så arbetar de olagligt och bör absolut inte anlitas.

 

 

Allt arbete ska dokumenteras

Ni ska alltid skriva avtal för de arbeten som ska utföras. Det är viktigt att få med vad som ska göras, när arbetet ska påbörjas och avslutas och hur ni ska hantera eventuella tilläggsarbeten. Pris ska också vara helt överenskommet innan avtalet skrivs. Läs noggrant igenom vad ni skriver på. Det är också viktigt att ni sparar all dokumentation kring utförda elarbeten. Ni kan behöva visa upp dem vid försäkringsärenden eller om dagen kommer då ni väljer att sälja er bostad.