lastpallar

Emballage i mängder

Emballage i mängder

Lastpallar är den vanligaste typen av emballage för tyngre eller större gods. Med hjälp av en truck med gafflar kan man förflytta lastpallar dit man vill och även lyfta upp dem på hyllor eller högre våningsplan.

De flesta lastpallar är gjorda av trä i olika konstruktioner där en del är enklare och kallas för engångspallar och en del andra är mer stabila och kallas för EU-pallar. Det finns även pallar i hårdplast som ofta används av exempelvis bryggerier och matproducenter, eftersom de kan lätt rengöras.

 

En egen konstruktion

I vissa fall kan man behöva lastpallar som har andra mått än de vanligaste på 800×1200 mm. Det kan vara något som ska fraktas och som behöver bredare eller längre pall att stå på. Men i vissa fall händer det också att man gör mycket enkla pallar för att spara in på vikt och material och därmed kunna lägga mindre pengar på sina lastpallar.

Tyvärr kan dessa specialgjorda lastpallar ibland gå sönder under frakten och skapa stora problem för både fraktbolaget och mottagaren. Men om allt går väl så är det lastpallar som man vid mottagandet lätt kan kasta.

 

 

Hyllor och gafflar

För att kunna hantera gods på bästa sätt så har man skapat konceptet med lastpallar och gafflar till truckar. Det är en kombination som gör att hanteringen är smidig och med en enkel handtruck kan man köra lastpallar som väger flera hundra kilo. Eftersom pallen vilar emot två gafflar så blir det en stabil frakt där man till och med kan lyfta upp lastpallar med kran till höga byggnader på ett säkert och enkelt sätt.

Pallstillage är en annan konstruktion som tar hänsyn till både lastpallar och truckar och deras funktioner. Genom att endast sätta sidor och tvärbalkar så skapar man en stabil konstruktion där lastpallar är hyllplanen. På det sättet skapas en enkel förvaring på höjden.