tandläkare

Ett glittrande leende

Ett glittrande leende

Vem blir inte glad av att se ett stort vitt leende? Få saker smittar så som det, och alla kan få njuta av att få ha just det där leendet som sprider sig. Mycket kan man göra själv hemma för att få en god tandhälsa. Riktlinjerna är att borsta tänderna två gånger om dagen med tandkräm, använda tandtråd och undvika sötsaker. Och gör man bara detta så kommer man långt i sin tandhälsa. Men ibland kan man ändå behöva hjälp och då är det viktigt att man inte är rädd att kontakta en tandläkare, tandhygienist eller liknande.

 

 

Vad gör en tandläkare?

 

Ordet tandläkare är ett bra epitet eftersom tandvård i grunden inte handlar om vitheten på tänderna utan att få behålla sina tänder och inte ha ont i dem eller tandköttet. Att laga tänder vet nog alla vad det är men det finns många andra åtgärder som en tandläkare arbetar med dagligen. Det kan handla om att återskapa en tand som har gått av eller göra nya tänder till den som tappat eller fått sina tänder utdragna. Tänder som växer fel kan också behöva åtgärdas genom operation eller korrigering genom tandställning. Allt detta kan tandläkare i Järfälla och på andra orter hjälpa till med.

 

Tandhälsa

 

Att ha ont i tänderna är en hemsk smärta men idag helt onödig eftersom det finns tandläkare som går att nå nästan när som helst på dygnet. En tandläkare kan hjälpa till med allt inom tandvärk samt alla kosmetiska behov som patienten kan ha, som till exempel glipor mellan tänderna eller tandblekning. Så när man känner att man har gjort allting rätt gällande sin tandhälsa men ändå inte når de resultat man önskar eller har värk som behöver åtgärdas, så är det bara att lyfta luren och boka en tid. Och tid hos tandläkaren brukar aldrig vara långt borta.