djuraffär

Förberedning hos djuraffär i Stockholm

Förberedning hos djuraffär i Stockholm

Efter flera år av tjat ska ni äntligen köpa en liten valp. Familjen har inte alls varit lika villiga som du är. Av den anledningen har du fått visa stora framfötter där du tagit på dig ansvar och hjälpt till mer i hemmet. Allt för att föräldrarna ska se att du är mogen nog att ta ansvar. Dagen de sa JA till en valp, den dagen är den bästa i ditt liv. 

Man har sen långt innan kollat upp alla olika hundar och raser det finns. En Malinois har varit en dröm länge, men föräldrarna anser att den är lite för krävande för en familj som inte haft en hund innan. Istället slutar det på en cocker spaniel. Först kändes det lite tråkigt, men så fort man hittade uppfödare och fick hälsa på dem så insåg man vilka otroligt vackra och kloka hundar det var. 

Allt skulle göras rätt direkt, så att vara noga med valet av uppfödare var en självklarhet. Som nybliven hundägare vill man ha hjälp och stöttning om det behövs. Den uppfödaren lovade livsstöttning. Valpen kommer från fina och friska föräldrar. Men innan den kommer hem måste allting köpas. 

Listor med inköp

En av sakerna du gjorde för att visa att du var redo var just listor. Med hjälp av internet hittade du allt som kunde tänkas behövas för valpen. Utöver det du hittade själv frågade du om råd, inte bara av en person, utan av flera olika. Det ska inte snålas när man köper saker till sin nya valp.

Även fodret var kollat, först måste man fortsätta med samma foder som uppfödaren ger. Men sen byter man långsamt över till det man själv vill ge, ett bra foder utan onödiga tillsatser ska valpen få. På en djuraffär i Stockholm kan man göra alla inköp till valpen. Det ska skaffas minst två sängar, leksaker ska det finnas många av. De har nålar till tänder som valpar, så att tugga på leksaker istället för händer är att föredra. 

Valpen ska även ha tillgång till ben som den kan tugga på när den behöver det. Såklart under uppsikt hela tiden, man vill inte att den ska sätta i halsen. En annan sak att kolla på direkt är något för bilfärden. Precis som människor sitter med bälte på sig behöver valpen sitta skyddad. Bland alla saker ramlar det även ned lite kattgodis och leksaker, såklart att kissen också ska få lite nya saker.