Hamburgare

Hamburgare i Östermalm smakar godast i trädgården

Hamburgare i Östermalm smakar godast i trädgården

När man talar om vårtecken talar vi ofta om sådant vi ser eller känner. Som till exempel att vitsipporna har blommat ut och lagt sig som mattor i skogen. Eller att knopparna börjar ta form och till och med slå ut på körsbärsträden. Och förstås värmen och solen, som kanske är det som allra mest bringar hopp och vårkänsla efter den långa vintern. 

Men glöm inte bort dofterna, och glöm framför allt inte bort doften av grillat. Det dröjer inte länge innan den första solen visar sig som också grillarna tänds. Går du genom en park eller ett bostadsområde är du nästan garanterad att få känna den välbekanta doften som verkligen skriker vår och sommar med hela sin arom. Och vad är egentligen bättre att lägga på grillen än en hamburgare? 

 

Rätt sällskap och väder

Den klassiska hamburgaren är oslagbar på grillen. Strunta i att grilla korv. Det är ändå äckligt, även om ingen vågar erkänna det. Hamburgare är mer eller mindre lika enkelt att grilla som korv, men så otroligt mycket godare. Det är mindre komplicerat än stora fläskkarréer eller till och med fisk, går snabbt och den smakfulla belöningen är galet oproportionerlig till det lilla arbete du behöver lägga ned. 

Tänk att sitta till exempel på en uteplats på Strandvägen. Svärfar har tänt grillen och lagt burgarna på plats på gallret. Där och då finns det ingen godare hamburgare i Östermalm. Knappt ens i hela Stockholm.  

Det är något alldeles speciellt med att äta hamburgare som du grillat själv hemma i trädgården. McDonalds, Max eller Burger King skulle aldrig någonsin komma i närheten av den upplevelsen. För är det någonting som är lika viktigt som hamburgarens smak så är det sammanhanget du äter den i. Rätt sällskap och rätt väder kan till och med förvandla en vidbränd burgare till det godaste du någonsin har ätit.