Värmeservice

Hjälp med värmeservice

Hjälp med värmeservice

En värmepump innebär för de flesta en större investering, men trots det höga priset betalar den sen alltid för sig i längden. I vårt nordiska klimat med växlande årstider är vi i behov av uppvärmning en stor del av året. Men många värmepumpar kan även ställas om för att också kunna generera kyla under heta sommardagar. Vill man att värmepumpen även ska kunna kyla bostaden ska man ta hjälp av ett företag specialiserade på värmeservice och låta dem komplettera värmepumpen för att den också ska kunna ge svalka.

En värmepump är bra på många sätt och kan sänka uppvärmningskostnaderna rejält, samtidigt som den är klimatsmart och bra för miljön. Men för att värmepumpen hela tiden ska kunna leverera den mängd värme och varmvatten som hushållet behöver måste man även ibland serva och justera värmepumpen. Värmeservice är också viktigt för att pumpen ska hålla riktigt länge och inte gå sönder. 

 

 

Installation och service av värmepump

Funderar man på att installera en värmepump eller vill ha den servad ska man kontakta ett företag specialiserat på värmeservice. De kan ofta även erbjuda hjälp med andra tjänster som exempelvis installation av pelletsbrännare, radiatorer, solpaneler, och mycket annat som har med uppvärmning att göra. På de flesta tjänster kan man också nyttja rot-avdraget och på så vis få ner priset på själva arbetskostnaden.

Vid alla slags tjänster som har med värmeservice att göra kan det vara bra att också jämföra priser mellan olika företag, fråga efter referenser och ringa upp dessa och ställ frågor. Fungerar värmepumpen tillfredsställande och blev installationen klar i tid? Finns det något som kunde ha blivit bättre? Detta särskilt om det är ett helt nytt värmesystem som ska installeras. Ett seriöst företag inom värmeservice brukar kunna lämna flera olika förslag på värmepumpar, så att man hittar en värmepump som både passar huset och plånboken.