stretch jeans

Jeans - alla tiders mode

Jeans - alla tiders mode

Jeans och denim är ett av världens äldsta moden. Materialet har funnits till ända sedan 1800-talet och är lika modernt idag som det var då. Från början användes denimtyget i princip enbart av amerikanska arbetare som behövde mer slittåliga byxor i sina yrken. Men idag har materialet blivit bekvämare och stretchigare och spridit sig till alla olika samhällsklasser över så gott som hela världen. Tyget bärs av både män och kvinnor i alla åldrar och olika typer av jeans och denim har kommit och gått som mode i över hundra år.

 

 

Denim och trender

 

Nuförtiden finns det många olika typer av jeans och jeansplagg som är eller har varit populära för olika grupper i samhället i olika tider. I butiker och på internetshopar går det nästan alltid att välja mellan ”jeans herr” eller ”jeans dam” samt underkategorierna ”skinny”, ”straight”, ”stretch” bland andra. En del klädbutiker erbjuder till och med jeansguider för att hjälpa sina kunder att hitta rätt plagg i djungeln av trender och valmöjligheter. Genom second-hand butikerna har även gamla jeans och denimtrender plötsligt fått nytt liv igen.

 

Jeans att lita på

 

Jeans som material är känt för att vara slittåligt och starkt, men det gäller att sköta sina kläder för att de ska behålla sin kvalitet. Därför är det till exempel viktigt att tänka på att inte tvätta sina jeans eller denimplagg för ofta. Tvätten sliter både på materialet och färgen samt kan förstöra om du har diverse broderier eller tryck på dina byxor. Jeans mår som bäst när de enbart tvättas omkring var tredje månad. Känns det länge mellan varje gång går det alltid bra att hänga upp dem och låta dem vädras för en fräschare känsla. Sedan varierar kvaliteten förstås också beroende på var du köper dina byxor. Stretchiga jeans med kvalitet går att hitta här: https://www.2trendy.se/shop/stretch-jeans-1841c1.html