lagerhållning

Låt inte någon på kontoret stå ensam med er lagerhållning

Låt inte någon på kontoret stå ensam med er lagerhållning

editorial

Vilket företag har egentligen möjlighet att bygga upp egna lagerlokaler i dessa ekonomiskt oroliga tider? Särskilt inte när behovet av lagerhållning varierar så mycket från månad till månad. Ibland är lagret knökfullt, ibland ekar det tomt. Och det är precis som det ska vara. Att lagerhållningen ökar och minskar med regelbundenhet innebär ju bara att du faktiskt säljer slut på det du har i lager.

Nu när du tänker på det är det faktiskt ett riktigt sjå att hålla koll på det där lagret. Tänk bara om det fanns ett sätt att slippa göra det. Det finns faktiskt ett sätt, en riktigt bra lösning faktiskt.

Det finns nämligen logistikföretag som inte gör annat än att hålla andra företags lager under kontroll. Att köpa in färdiga logistiklösningar som skräddarsys efter just dina behov kan frigöra mycket dyrbar tid hos administrationen.

image

Slipp stå utan varor när Gunsan måste vabba

Bara det att slippa alla problem som kan uppstå när firmans lagerhållning inte fungerar som den ska. Att stå utan varor att sälja när efterfrågan plötsligt stiger vill nog ingen affärsman vara med om. Genom att lägga ut ansvaret för lagerhållningen på en extern part kan du vara säker på att varorna finns på plats när de behövs. Även när Gunsan på kontoret behövt vabba för andra veckan i rad. 

För det behöver ju inte alls handla om att dina egna medarbetare är dåliga på sina jobb. Tvärtom. De kan vara så bra på att jobba att de gått in i väggen. Kanske just på grund av all stress och press kring lagerhållningen. Och när många medarbetare försvinner samtidigt blir det ännu svårare att sköta lagret. 

Det är lika bra att du lägger över det problemet på någon annan firma, som har det som kärnverksamhet istället för som ni har det: ett besvärligt extraproblem utöver kärnverksamheten.