gitarr

Måla dina känslor med gitarren som pensel

Måla dina känslor med gitarren som pensel

Att slå sig ned med gitarren i sällskap kan ibland kännas som en tröst i en vardag som är full av stress och press. Att få ta en stund så man kravlöst bara spelar på strängarna gör att du för ett tag kan bara kan fokusera dig på stunden och inte bry dig om några måsten.

Andra gånger kan det istället vara så att man vill uttrycka sin glädje och fröjd när man greppar sin gitarr. Det sprudlar så mycket i en att man bara vill få ut allt det där som man har inombords.

Musiken som ett verktyg

Det är detta som är så givande med att kunna spela ett instrument – det blir till en pensel som man använder för att måla på vardagens kanvas.

Vad som än kommer ut ur en är det som man bär på inombords just då. Hela din själsliga palett står till ditt förfogande och det som du mest behöver ge uttryck för är också det som kommer ut i stunden.

Det är ofta i denna sanningen som det ibland kan skära sig mellan musiker och deras fans. För fansen återkommer kanske till just sitt band för att de vill få en känsla förstärkt. Samtidigt har bandet i fråga kanske bearbetat det som behövde bearbetas genom sin tidigare låtkatalog – nu blickar man istället framåt och vill ge uttryck för nya känslor, man vill utforska nya horisonter.

Här kan det som fan vara svårt att låta sitt band växa vidare för att man som kopplar samman deras musik med en sorts känsla.

Som lyssnare kan man därför ta detta scenario som en uppmaning till att själv göra upp med de saker som bandets tidigare låtar ger en associationer till. Kanske är det dags att konfrontera ilskan till exempel, och närma sig den sorg som döljer sig därunder.