megaminx

Megaminx är perfekt för den som tycker att Rubiks kub är för lätt

Megaminx är perfekt för den som tycker att Rubiks kub är för lätt

Rubiks kub är en riktig klassiker då man talar om 3D pussel, det var den första av sin sort och uppfanns i Ungern under 1970-talet av Ernő Rubik. Under 1980-talet fick den stort genomslag världen över och idag finns det massor av andra 3D pussel som inspirerats av den klassiska kuben, ett av dem kallas Megaminx.

Lär dig en klassisk Rubiks kub innan du tar steget till en Megaminx

Innan man ger sig på en Megaminx kan det vara bra att kunna minst en lösning på en klassisk Rubiks kub, annars är risken stor att det blir lite väl svårt. En Megaminx är därför helt perfekt om man börjar känna sig nöjd med att lösa Rubiks kub 3×3 och vill ha en lite svårare utmaning. 

Vad är en Megaminx?

Det var många som under samma tidsperiod kom ut med varianter på Megaminx tärningen men det var tillslut Uwe Mèffert (en tysk pusseldesigner) som fick patent på den. En Megaminx är en tolvsidig tärning som på många vis påminner om den ursprungliga 3×3 Rubiks kuben.

Skillnaden mellan de två tärningarna är att Megaminxen har ett extra lager som kräver att man lär sig några fler algoritmer för att kunna lösa den.

Även Megaminxen kommer i flera varianter 

I dag finns det många varianter av den populära Megaminx tärningen. Den allra vanligaste har tolv sidor där varje sida består av fem kantbitar, fem hörnbitar och en centerbit. De andra varianterna på Megaminx kan kallas Kilominx, Master Kilominx, Gigaminx, Elite Kilominx och Teraminx. Kilominx har färre bitar än Megaminxen medan de övriga har fler bitar. 

https://mastercubestore.se/60-megaminx finns ett brett urval av de populäraste tärningarna från de mest kända märkena som till exempel YJ-MoYu, QiYi MoFangGe, GAN, ShengShou, YuXin och DaYan. Beställ en Megaminx idag och få den snabbt levererad hem för en ny utmaning.