Tandhygienist

Så fixar du besöket hos tandhygienist

Så fixar du besöket hos tandhygienist

editorial

Att gå till tandläkaren är sällan något människor brukar se fram emot. Vissa människor drar sig så mycket för att besöka tandläkaren att de bokar om tid efter tid, bara för att undvika att gå dit. På det sättet kan de intala sig själva att de faktiskt är på väg att gå till tandläkaren. Det körde bara ihop sig lite grann, den här gången också. Kanske känner du igen dig?

I så fall bör du genast sluta med denna ovana, som faktiskt är rent ut sagt skadlig för din tandhälsa. Dina tänders välmående är nämligen helt beroende av att du pallrar dig iväg till en tandläkare eller tandhygienist med jämna mellanrum. Det räcker absolut inte med att bara ha en tid inbokad. Du måste faktiskt gå på den också. 

Klicka in på tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct och se vilken typ av behandling som känns lockande. Kanske kan du börja med att boka in något lite enklare, innan du beställer en helrenovering av garnityret. Det där med att sitta i en tandläkarstol är nämligen något av en vanesak. 

 

Tandhygienist

 

Det är roligare att laga små hål än stora

Du som dragit ut på nästa tandläkarbesök bör också ha i åtanke att det är betydligt enklare att laga små hål än stora. Och det är mycket mer smärtfritt att borra lite ytligt i en tand, än att behöva dra ut hela gadden med rot och allt. 

Försök påminna dig själv om att tandläkarbesök är en förebyggande verksamhet, där alla besök du gör besparar dig från att behöva göra betydligt fler besök i framtiden. Genom att gå till tandhygienisten kan du alltså slippa att gå till tandhygienisten, eftersom du kommer ha helare, renare och finare tänder som inte behöver lika mycket åtgärder. Tänk på det nästa gång du ska boka om din tid. Går du nu, slipper du sedan.