Kamerastativ

Saker som kan vara värda att väga in när det är dags att köpa kamerastativ

Saker som kan vara värda att väga in när det är dags att köpa kamerastativ

Vare sig man tar bilder med en systemkamera eller sin smartphone så kan ett kamerastativ vara en riktigt bra investering. Ett kamerastativ är nämligen ett fantastiskt redskap som gör att man kan bilder i väldigt många olika vinklar och är i vissa fall även ett måste för att kunna fånga ett specifikt motiv, till exempel de som kräver slutartider på minst en sekund. Det finns dock väldigt många olika kamerastativ att välja mellan och det kan därför underlätta om man tar reda på vad man faktiskt behöver i ett stativ. 

Vad ska man tänka på när man ska köpa ett kamerastativ? 

Det allra viktigaste är såklart vilka behov man har. Hur man använder stativet har inverkan på vilken sort man har nytta av att köpa. Några saker som kan vara bra att fundera över är hur ofta man kommer att använda stativet, hur högt stativet ska kunna bli, hur tung utrustning stativet ska klara av att bära upp, samt hur stort och tungt själva stativet får vara. 

Hitta stativet som passar utifrån behov

Kommer man använda stativet väldigt ofta så är det klokt att välja ett som är anpassat efter ens längd, eftersom man då slipper böja sig ner hela tiden för att titta in i sökaren. Kamerans sökare bör vara i ögonhöjd när kameran sitter på stativet, men det är såklart en fördel om det även går att höja och sänka stativet utifrån den utgångspunkten.

För att stativet ska kunna fungera optimalt så är det viktigt att det klarar av att bära upp den utrustning man använder. Blir kameran för tung så kan den börja röra på sig även om den sitter fast på stativet, vilket leder till att motivet inte blir som önskat. För att man ska orka ta med sig stativet så kan det också vara bra att välja ett som inte är för tungt och otympligt. 

Hos Coolpriser hittar man kamerastativ för olika behov till mycket bra priser.