Sidohängda fönster

Sidohängda fönster med fina fördelar

Sidohängda fönster med fina fördelar

Att välja fönster till ett hus kan vara ett val som har större påverkan än vad många kan tänka sig. Det gör otroligt mycket för byggnadens utseende men även hur praktiskt det blir att vädra samt rengöra. Till exempel så finns det olika sorters hängningar som alla har sina för- och nackdelar. Vridbara fönster är fördelaktiga då det är dags att putsa dem, medans sidohängda fönster är mer klassiska och vackra. 

En klassiker som gör sig bra i de flesta hem

Sidohängda fönster är bra för den som vill ha en lite mer traditionell stil samt möjligheten att snabbt få in mycket frisk luft då det är dags att vädra. Det är även väldigt praktiskt att kunna öppna halva eller hela fönstret beroende på vilken effekt man vill ha. Det kan dessutom finnas möjlighet att välja om fönstren ska öppnas inåt eller utåt, något som kan ha betydelse för hur ofta man kommer sig för att vädra samt hur lätt det är att putsa fönstren där de sitter.

Välj den öppningsriktning som passar bäst

Fönster som öppnas utåt har fördelen att man kan öppna det på vid gavel utan att behöva röja bort blommor och annat från fönsterbrädan. Fördelen med att ha inåtgående fönster kan däremot vara att de är betydligt enklare och säkrare att rengöra, speciellt om det handlar om fönster som sitter på andra våningen eller ännu högre. 

Skräddarsy fönstren till hemmet

Hos Klarfönster finns ett fint urval av högkvalitativa fönster. För den som vill ta in det klassiska i hemmet har de fönster sidohängt i olika varianter där man kan göra tillval efter behov. Förutom att välja färg och modell kan man till exempel välja ett extra ljudisolerande glas eller varför inte ett solskyddsglas!? Hos Klarfönster går det i princip att skräddarsy sitt fönster för att det ska passa perfekt i hemmet.