brunnsborrning

Skaffa bergvärme

Skaffa bergvärme

Funderar du på om bergvärme är en bra idé som energikälla? Då är svaret absolut, det är en säker källa till energi året runt och underhållsfritt. Bergvärme är ett klimatsmart val och det är ett val som du gör rätt i att ta nu och för framtiden. Väljer du att installera bergvärme så kommer det att både sänka dina kostnader för din energi samtidigt som du sänker energiförbrukningen. Så man kan kort och gott säga det är en stor fördel för både dig som husägare och för miljön.  

 

Berggrunden ger dig energi

Det är i berggrunden som det ligger lagrad energi som kommer från solens strålar som tas tillvara på. Det är med hjälp av ett väldigt djupt borrat hål som man kommer åt denna energi. Den transporteras från berggrunden och genom en värmepump som sedan för ut värme i ditt vattenburna system. Du kommer att få värme i ditt hus och varmt vatten i kranen. Det är bättre att ta tillvara på den energi som ligger där i berggrunden istället för att ta till andra metoder som inte är lika miljövänliga. Men först behöver det borras.

 

 

Borra hål

För att komma åt berggrunden och dess energikälla så måste det borras ett djupt hål. För att göra detta så bör du anlita en erfaren firma för brunnsborrning som fixar det åt dig. Du som vill satsa på bergvärme i Örebro så har proffs där som gärna hjälper dig. Innan arbetet sätts igång så ska du söka tillstånd om att få borra och marken ska undersökas. Borrhålet får inte vara för nära till exempel vattenledningar i marken, så du ska se över marken först. Det gör du genom att få tillgång till en karta över marken hos kommunen. Efter allt förarbete så kan du sätta igång med att borra och hålet ska vara 100-200 meter djupt.