paket til kanada

Skicka paket till Kanada och förgyll en kanadensares dag

Skicka paket till Kanada och förgyll en kanadensares dag

En del menar att globaliseringen inleddes på 1800-talet i samband med att man uppfann telegrafen och ångbåtarna gjorde det möjligt att koppla samman länder. Sedan dess har det verkligen gått i en rasande fart. En starkt bidragande orsak till det är förstås internet, men någonting som inte ska underskattas är vanlig post.  

När man tänker efter är det helt fantastiskt hur man kan skicka post och paket till länder i hela världen. Ja, i princip alla länder i alla fall. Över kontinenter och hav. Du kan till exempel skicka paket till Kanada här från Sverige. Det flygs över stora och mäktiga Atlanten och dyker ned i en brevlåda hos den kanadensare du skrivit som mottagare på paketet. Är det inte helt otroligt? 

Det känns nästan lite som att man glömmer bort möjligheten att skicka fysiska paket i och med internet. Men visst tror du väl att din kanadensiska kompis i Ottawa skulle tycka att det vore hemskt mycket trevligare att få ett riktigt paket skickat till sig i födelsedagspresent, snarare än ett nästan automatiserat “grattis” på sociala medier? 

 

 

Den gyllene medelvägen

Det paket du skickar iväg till Kanada skulle kunna innehålla massa roliga svenska prylar som får din kanadensiska kompis att längta till andra sidan Atlanten istället. Visst, de har väl älgar i Kanada. Men de har inte Hälge. Skicka med en Hälge-älg i paketet och se vad du får för reaktion. Kanske får du en kanadensisk motsvarighet med posten i retur? 

Det finns fortfarande ett mellanting mellan den där telegrafen från 1800-talet och dagens sociala medier, och det är just posten. Använd den. Skicka paket. Hela vägen bort till Kanada. Du kommer utan tvekan att förgylla någons dag, kanske till och med hela veckan. Folk älskar att få genomtänkta presenter i posten. Det slår en Facebook-hälsning alla dagar i veckan. Skicka ditt paket till Kanada nu!