Sparkcykel barn

Sparkcykel som passar till barn

Sparkcykel som passar till barn

Att få se ett barn komma rullande på en egen sparkcykel brukar vara en upplevelse. Glädjen som lyser ur ögonen och vinden i håret, när barnet glatt använder sitt ena ben till att driva sparkcykeln framåt. Skrattet som klingar. De pigga ögonen som lyser. Ropen som studsar fram och tillbaka mellan de små vännerna. En frihet och rolig lek som passar precis lika bra mitt i staden som ute på landet.

Sparkcykel barn är något som har funnits i många år, men som inte verkar försvinna utan istället frodas mer och mer. Barnets behov av att få utlopp för sin energi blir till en extra rolig sak på den där sparkcykeln med två hjul, ståbräda och handtag. Det kan vara ett barns första fordon och många får en sparkcykel innan de får en vanlig cykel. Då kan de ha vant sig vid att färdas framåt på hjul och har lättare för att ta sig fram säkert på sin lite större cykel.

 

Lek och lärdom

När barnet får en sparkcykel är det också viktigt att det får lära sig om trafikregler och säkerhet. Sparkcykeln kan komma upp i ganska höga hastigheter och det kan göra mycket ont att bli påkörd av en sparkcykel. Barnet kan också skada sig om det trillar omkull. När du köper en sparkcykel kan det därför vara värt att även satsa på en hjälm och att själv vara med om barnet är mindre.

Det kan vara kul för barnet att få lära sig om hur sparkcykeln fungerar. Även om det inte är så många delar på en sparkcykel så kan det ändå vara en lärdom som får barnet intresserat. Det kan även vara roligt att byta ut delar om de går sönder och att själv få välja om de vill ha någon typ av utsmyckning. Som klistermärken eller färgglada band på handtagen.