handskar

Tre årstider på en vecka

Tre årstider på en vecka

Man kan väl lugnt säga att vi har en dynamisk årstid såhär i mars. Det pendlar mellan vinter, höst och någon sorts tidig vår nuförtiden. Å andra sidan: Omväxling förnöjer. Att kunna njuta av tre olika årstider inom loppet av en vecka, utan att behöva resa någonstans, ja det har väl sin charm det med.
Speciellt nu när det är snudd på omöjligt att kunna resa någonstans på grund av risken för att bli virussmittad. Man får helt enkelt bara konstatera och acceptera att det är lika bra att låta såväl skinnvantar som de tjocka tumvantarna vara kvar framme.

För den som gillar friluftsliv är det förstås högsäsong. När man plötsligt kan njuta av nästan tio graders värme under vissa dagar, samtidigt som det kan vara minusgrader på natten, ja då är det upp till bevis. Är man förberedd på dessa dynamiska förhållanden eller inte.
Just skinnhandskar kommer ju alltid väl tillpass. Ett par som man inte är rädd för att använda i de ofta tuffa förhållandet som finns kring en lägerplats. Ska man samla på sig material till en eld så krävs det att man har bra grejer. De vinner kanske inte något skönhetspris efter att man har sågat och huggit med yxa, men skinn har fördelen att det håller – länge.
Sedan får man se till att ha ett par finhandskar från Östermalms handskaffär för vardagsbruk. Sådana som man håller långt borta från lägerplatsen.

Frågan är förstås om det framtida vintervädret kommer att vara lika omväxlande som det vi ser idag. Kanske är vi bara i en temporär lite udda väderperiod. Det skulle definitivt passa in tematiskt i varje fall med de tider vi lever i. Det känns som om allt är lite omkullkastat och galet numera.
Som vanligt gäller det bara att hålla huvudet kallt och händerna goa och varma,