Sockervax

Utbilda dig inom skönhetsvård

Utbilda dig inom skönhetsvård

Skönhetsbranschen växer så det knakar och det dyker ständigt upp nya sätt att ta hand om kropp och utseende på. Detta skapar också många nya arbetstillfällen för dig som är intresserad av skönhetsvård.

Om du vill arbeta med kroppsvård men inte riktigt vet inom vilket område så är det ett bra knep att börja arbeta med vaxning. Utbildningarna är relativt billiga och tar bara en eller ett par dagar. Det finns inga hälsovårdslagar kring vaxning som det gör för till exempel tatuerare, därför kan du praktisera dina nya kunskaper hemifrån till en början om du inte har råd med en lokal ännu.

 

Sockervaxning och konventionell vaxning

Att avlägsna hår genom vaxning är en vanlig metod som allt fler väljer. Dels för att slippa raka sig med vassa hyvlar, men också för att det ger ett långvarigt resultat. Vad många dock upptäckt är att sockervaxning är en snällare metod för huden och ger mindre smärta under behandlingen. Vid konventionell vaxning är det vanligt med röda blemmor och kliande prickar. Eftersom hårstråna dras bort mothårs så blir hårsäckarna irriterade och kan orsaka smärta. 

En sockervaxterapeut gör tvärtom. Sockerpastan som enbart består av vatten, socker och citronsaft stryks på mothårs. Sedan dras massan bort medhårs och får med hårstråna utan smärta. Det är bättre för kroppen med dessa naturliga ingredienser och huden blir gladare av att slippa trasiga hårsäckar.

 

 

Starta din karriär

När du är färdigutbildad och känner att du har övat upp din teknik för vaxning så kan du börja nå ut till andra inom branschen. Eftersom vaxning är så eftertraktat så kommer du garanterat ha hålla dig sysselsatt när du är färdig som terapeut. Du kan höra av dig till frisörer, fransstylister, nagelsalonger och andra som bedriver verksamhet för skönhet och hälsa för att skapa samarbeten och kanske på sikt hyra in dig i en etablerad salong.