tandläkare

Vad säger en tandläkare i Järfälla om val av tandborste?

Vad säger en tandläkare i Järfälla om val av tandborste?

Vilken tandborste som är bäst att använda är en fråga som delar tandläkare. En del menar att det krävs en eltandborste för en grundlig rengöring, medan andra menar att det räcker med en vanlig traditionell tandborste. Att det snarare handlar om hur man borstar än vilken tandborste man använder. Det skulle i så fall vara tekniken som är avgörande och inte om borsten drivs på batteri eller inte. 

Det kan det förstås ligga mycket i. Det är inte sällan man i tandläkarstolen får höra att man borstar för hårt. Att man sliter på tandköttet. Men många tandläkare vill också poängtera det faktum att en del eltandborstar har en funktion som varnar när du trycker på för hårt. När du borstar med en traditionell tandborste måste du alltid lita på din känsla. Det är inte säkert det räcker, och det kan bli smärtsamt tydligt under ditt nästa tandläkarbesök. 

 

Du är inget barn

I det här fallet gäller det att lyssna på auktoriteterna. Det vill säga tandläkarna. Men det räcker inte att bara googla på “tandläkare Järfälla” till exempel. Du måste boka en tid, pallra dig bort till tandläkarmottagningen och sätta dig i stolen. Där får du blotta dina gaddar och låta tandläkaren avgöra om du borstar för hårt eller inte. Om fallet är så, då kanske du rekommenderas att gå över till en eltandborste som säger till dig när du borstar för hårt. 

Då kommer du inte ha några ursäkter vid nästa besök. Då ska du inte behöva höra från tandläkaren att du sliter för mycket på tandköttet. I så fall ligger hela ansvaret på dig. Du har blivit serverad med alla råd och rekommendationer du behöver. Nu är det upp till dig att göra någonting åt din munhygien. Tandläkaren kan faktiskt inte borsta tänderna på dig. Du är väl ändå inget barn.