Tandreglering

Värk och verkan

Värk och verkan

Ska man rangordna fysisk vardagsvärk så toppar nog tandvärk den listan. Det är något hemskt med den där molande smärtan som bara kan komma ifrån tänderna. 
Okej, ryggvärk är också rätt hemskt, kanske kan de dela på förstaplatsen.
Men för att återgå till tandvärk såg får den liksom hela käken att pulsera, för att inte tala om hur det känns om man äter något sött.

En lösning på det sistnämnda är förstås att äta en lågkolhydratkost, eller till och med en mer extrem ketogen kost (nästan inga kolhydrater alls). Det gör faktiskt under för tänderna.

En annan lite mildare form av värk är den man får av tandställning. I varje fall just i början när man har just har gjort ett besök på en tandreglering och fått ”metallen isatt”. Då kommer snart en rätt påtaglig lätt sorts värk i käkarna när tänderna börjar korrigeras.
Som tur är så är det bara en temporärt obekväm känsla som snart går över.
Dessutom så är det lättare att genomlida den eftersom man vet att belöningen väntar runt hörnet. När personalen på Le Tandreglering väl tar bort tandställningen, och man ser det fina resultatet, då är det värt all möda.

Faktiskt så är det en god lektion i hur livet funkar: Allt har sitt pris. Framgång kräver alltid uppoffring, och i detta fall så rör det sig om att känna sig en aning obekväm i käkarna. 
Förstås man denna princip, alltså att allt har ett pris, så kommer livet att bli lite lättare att förstå sig på.
När vi läser framgångssagor i medierna får i bilden av att människor bara har blivit rika och berömda. Sanningen är att det ligger hårt och/eller smart arbete bakom all yta.

Vem vet? Kanske kommer din raka tandrad faktiskt att leda till något helt oväntat? Livet brukar fungera på de mest underliga av sätt.