VVS konsulter

VVS-konsulter - få den hjälp du behöver

VVS-konsulter - få den hjälp du behöver

editorial

Det finns många anledningar till att du kan behöva ta hjälp av VVS-konsulter. Om du till exempel står inför ett bygge där du kanske ska renovera köket eller badrummet kommer du garanterat behöva hjälp. Det finns mycket som VVS konsulter kan hjälpa till med. De gör allt från att byta ut gamla rör till att fixa en ny VVS-installation eller installera en värmepump. 

Att anlita en professionell VVS-konsult är viktigt, då det är många regleringar och lagar som måste följas vid ett bygge. Det kan få stora konsekvenser om en VVS-installation inte sker på ett korrekt sätt. Därför bör du alltså inte göra en VVS-installation själv, utan detta måste fixas av någon med rätt utbildning och certifiering. 

En VVS-konsult kan också hjälpa till med att planera projektet tillsammans med dig. De förbereder då en plan på hur arbetet ska utföras. Andra saker de kan fixa är att göra ditt hem mer miljövänligt genom att installera klimatsmarta produkter. 

 

VVS konsulter

 

ROT-avdraget gäller för VVS-konsulter

Som du säkerligen vet kan stora byggen snabbt bli kostsamma. Det är därför viktigt att du planerar en budget innan arbetet dras igång. När du ska anlita en VVS-konsult vill du därför också se till så att du får det bästa priset tillsammans med den bästa kvaliteten. Du kan be om några offerter från olika VVS-konsulter i ditt område. Något annat att kolla på är tidigare arbeten som de har utfört, och även omdömen från kunder. 

Något som privatpersoner även kan ha rätt till är ROT-avdraget. Det är ett avdrag som är till för privatpersoner när de står inför nybyggen, renoveringar och tillbyggen. Alla firmor med F-skatt kan erbjuda detta på deras tjänster. Det finns dock en del krav som måste uppfyllas för att få detta avdrag och detta finns att hitta på Skatteverkets hemsida. ROT-avdraget är på 30% av arbetskostnaden.