låssmed stockholm

Auktoriserad låssmed i Stockholm

Auktoriserad låssmed i Stockholm

En låssmed jobbar alla dygnets tjugofyra timmar för att kunna bistå de som har låst sig ute, tappat nycklarna eller råkat ut för inbrott. Man vet aldrig när man kan behöva akut hjälp av en låssmed och därför kan det vara bra att alltid ha telefonnumret till en seriös låssmed inlagt i mobilen. 

Tyvärr har det under senare år börjat dyka upp en hel del oseriösa låssmeder som bara är ute efter att tjäna snabba pengar på människor i nöd. Därför är det viktigt att försäkra sig om att den låssmed man anlitar är certifierad och att företaget existerar och finns registrerat hos Bolagsverket. 

En seriös låssmed har också oftast företagets logotyp på sina arbetskläder och på bilen. Inte heller tar en riktig låssmed betalt kontant i förskott utan lämnar istället en faktura på det pris som man från början kom överens om.

Vad kostar det att anlita en låssmed akut?

Att anlita en auktoriserad låssmed i Stockholm akut, särskilt på kvällar och helger, är naturligtvis dyrare än ett i förväg avtalat uppdrag. Men det går ändå att påverka priset något. Det många inte tänker på är att man även får betala för låssmedens restid. Genom att välja en låssmed inte alltför långt ifrån där man själv bor brukar man kunna få ett bättre pris. 

En låssmed arbetar inte bara med att hjälpa folk som har låst sig ute, utan kan även bistå med tillverkning av kopior av nycklar men också med att installera olika typer av lås och inbrottslarm. Lås slits och ungefär vart tjugonde år bör man byta ut dem. 

Försäkringsbolagens krav ändras också hela tiden och för att hemförsäkringen ska gälla vid inbrott, måste man också ha godkända lås i rätt säkerhetsklass. Ofta vet låssmeden vilka krav som ställs men det kan ändå vara bäst att kontrollera detta med sitt försäkringsbolag.