Billiga parfymer

Billiga parfymer och vetskapen om vad man tycker om gör det lätt att bygga en härlig doftgarderob

Billiga parfymer och vetskapen om vad man tycker om gör det lätt att bygga en härlig doftgarderob

Parfym är en underbar produkt som extremt många människor världen över använder sig av dagligen. De kan förhöja intrycket av en person och göra att man vill komma lite extra nära. Vissa dofter kan även ha en effekt som gör oss gladare eller piggare, så anledningarna är många till att använda sig av väldoftande parfymer. Det som dock kan vara lite klurigt är att parfymer oftast inte luktar likadant på olika personer och man föredrar såklart även olika dofter. Så hur hittar man en ny favorit i denna väldoftande djungel?

Två steg som kan underlätta när man är på jakt efter en ny parfym

Först och främst kan det vara bra att ta reda på vilka noter man föredrar i en parfym. Det klassiska är att en parfym innehåller toppnot, mellannot och basnot. Toppnoten är det första man känner när man sprayar på parfymen, den är ofta väldigt lätt och pigg. När toppnoten tonat ut så träder mellannoten fram, den är vad man kan kalla doftens hjärta. Basnoten är den som stannar längst på huden och kan ofta vara av lite tyngre och fylligare karaktär, till exempel dofter av trä, mossa och vanilj.

Det går ofta att läsa om vilka doftnoter som finns i en parfym och man kan därmed titta på tidigare favoriter och välja en ny som har liknande doftnoter. Det är också viktigt att välja rätt koncentration på parfymen, det finns doftkoncentrationer från ungefär 7 procent upp till 40 procent. Ofta är de med högre koncentrat dyrare och framförallt mer intensiva i sin doft som stannar länge på huden. 

Investera i flera parfymer för spännande variation

När man väl har hittat sina favoritnoter och den koncentration man föredrar så kan det vara en god idé att våga prova lite olika parfymer som håller sig inom de kriterierna. På https://www.coolpriser.se/shop/frontpage.html hittar man mängder av olika parfymer till bra priser, så man kanske till och med kan fylla på sin doftgarderob med mer än bara en.