semesterstugor

Den bästa semestern

Den bästa semestern

Vi tar ofta vårt behov av återhämtning och avkoppling på för lite allvar. Utan vila och nöje orkar ingen prestera i längden. Varken på arbetsplatsen eller med hemsysslorna. Vi har en lång ledighet varje år de flesta av oss, det är sant.

Om vi då slutar ställa krav på oss själva och lär oss bara vara så mår vi bättre. Med detta sagt är det på tok för få av oss som ser till att koppla av däremellan. Vi borde bli bättre på att resa bort över en helg och byta utsikt. Eller en vecka. 

Miljöombyte ger nya krafter

Vi börjar sakta inse att avkoppling inte behöver ske på andra sidan jordklotet. Idag föredrar många att bara resa några timmar från hemmet, då det oftast är tillräckligt. Vi inser att bytet av omgivning finns närmare hemmet och ger minst lika mycket. Att bo på något lugnt ställe i vårt vackra land är en förmån.

Tycker du om en lugnare takt? Eller behöver du kanske den? Här väljer du själv. Det finns många ställen som är oerhört vackra och där människor erbjuder uthyrning av stugor. En kravlös ledighet för många.

Den småländska skogen väntar

Skog och sjö lockar alltid oss människor och här finns tillräckligt av bådadera. Lägg sedan till moderna bekvämligheter som bastu och pool och lyckan är gjord. Mitt i Småland finns friden du söker och behöver. Du kan även åka på äventyr bland glasbruk, mysiga caféer och restauranger. Sevärdheter finns för den som vill, och total frihet från alla aktiviteter för den som har sådana önskningar.

Blir du sugen på lite shopping och på att se vad Glasriket kan erbjuda? Från Tingsryd tar det endast 45 minuter med bil till Kosta. Kort nog för en halvdagstur och långt nog för att tacka nej om du inte vill. Planera din sommarsemester i Småland nästa gång.