Mattläggning

Mattläggning kan vara en utmaning

Mattläggning kan vara en utmaning

Ibland kan en modern heltäckningsmatta vara en lösning där du vill ha ett skönt golv. Heltäckningsmattor av nyare modell är lätta att göra rena och mycket hygieniska. Fördelen är också att du får bra ljuddämpning. Perfekt om du vill kunna smyga upp och äta en nattmacka utan att väcka familjen.

Lägga en heltäckningsmatta kan däremot vara lite svårare. Vissa mattor kommer i fyra meters bredd och är inte helt lätta att rulla ut. Skär du sedan fel kan det bli mycket svinn och onödigt dyrt. Låt istället en mattläggare sköta mattläggningen så kan du få ett perfekt golv utan ansträngning.  

 

I vilka rum passar heltäckningsmatta?

Visst finns det pubar i England som till och med har heltäckningsmatta i badrummet. Det är kanske inte det bästa valet. För oavsett hur modern heltäckningsmattan är så är det inte fräscht längre när toan svämmar över.

Heltäckningsmattor passar däremot perfekt i sovrum. Ljuddämpande effekt i kombination med att du kan stiga upp och det är varmt och skönt om fötterna. Dessutom kan du smita upp utan att golvet knarrar när du blir lite hungrig om natten.

Sovrummet får också en lyxigare känsla med en vacker heltäckningsmatta. Det är lätt att skapa en exklusiv hotellstämning hemma. Inred gärna tillsammans med textilier som matchar, och du har genast ett sovrum som matchar en riktig filmstjärnas.

 

 

Lägga heltäckningsmatta är mindre kul

Lägga heltäckningsmatta kan som nämnts vara en rejäl utmaning. För att den ska bli rak och du ska kunna få snygga avslutningar vid väggarna krävs kunskap. Vissa företag som säljer heltäckningsmattor har egna mattläggare du kan anlita.

Du kan också kontakta ett företag som arbetar med golvläggning. Fördelen är att du ofta kan nyttja rot-avdraget. På så sätt blir det betydligt billigare. Sen kan du njuta av ditt nya underbara golv som kommer att hålla mycket länge.