Bilservice

På jakt efter vintern

På jakt efter vintern

Nu ser det äntligen ut att komma lite minusgrader. Kanske får vi en förnimmelse av vinter om vädret även behagar att skicka ner lite snö på oss som längtar efter skidor, pulka och skridskor. Det sistnämnda får vi kanske vänta på ytterligare eftersom det tar ett tag för isen att lägga sig, men lite pulka och skidor kan det ändå hinnas med.

Det sägs ju ha slagits värmerekord för januari nu under 20-talets början. Och visst har det varit på gränsen till vårkänslor i luften några av dagarna. När solen har legat på och vindarna blåst ljummet så har det varit lätt att föreställa sig att det egentligen är april eller maj. Säkert är det många som har tyckt att det har varit skönt att inte frysa och ta sig fram i snö, men många av oss har som sagt även längtat efter en rejäl vinter.

Istället får man styra kosan längre norrut i landet. Kanske ta bilen uppåt för att åtminstone få se skymten av lite snö i backarna. En kortare bilsemester är ju faktiskt inte fy skam för den som har möjligheten att ta lite ledigt. Att bara hoppa in i bilen med familjen och bränna iväg norrut i ett par dagar eller någon vecka.

Så länge man har sett till att bilen rullar på som den ska. För visst är det otroligt trist att se en varningslampa tändas halvvägs till resmålet. Som tur är så kan man alltid stanna till på AB Bilteknik, som är en bilverkstad i Hudiksvall, för att få hjälp med vad det än vara som strular.

Kanske hinner ni passa på att njuta av en lunch inne i stan medan mekanikerna kikar på vad som kan vara felet med bilen. Se det som en liten bonussemester så blir stämningen god istället för frustrerad.