kontorsstädning

Rent på kontoret

Rent på kontoret

Ett kontor är en plats där det arbetar många människor och dessutom en plats där man sitter stilla mycket och behöver snyggt, rent och ordning runt sig för att kunna få arbetsro och prestera på bästa sätt. Visst kan man ha visionen att alla ska dra sitt strå till stacken och små företag kanske försöker sköta städningen själva, men då måste man också fundera över hur man nyttjar sin personal på bästa sätt och vad som egentligen är billigast och bäst i längden.

 

Anlita ett städbolag

När man anlitar ett företag för kontorsstädning i stockholm, och andra orter, så är det så mycket fördelar som man kanske inte tänker på. Ett företag som arbetar med städning har alla medel och verktyg som ska användas och är dessutom proffs som utför tjänsten både snabbare och bättre än om man försöker nå samma resultat med den egna personalen. I längden blir det både renare och tar kortare tid och dessutom blir det aldrig någon tveksamhet om vem som ska göra vad och när, vilket bidrar till en bättre stämning och sammanhållning bland personalen.

 

 

Vad gör ett städbolag?

Kontorsstädning är en slags städning som oftast innehåller samma punkter och önskemål. Förutom att dammsuga och torka golv så brukar kunden vilja ha rengöring av toaletter och kök, om det finns. Man brukar även torka av alla ytor och även skrivborden brukar torkas av på de frilagda ytorna, för ett städbolag är alltid försiktiga med att flytta dokument och ändra ordningen på det viktiga skrivbordet. Om man önskar så kan man även lägga till diskning och tvätt av handdukar till exempel, samt i intervallen fönsterputs. Så hur man lägger upp sin kontorsstädning är helt en samtals- och kostnadsfråga mellan kunden och städbolaget. Detsamma gäller hur ofta städningen ska ske och på vilka tider, eftersom många inte vill ha städning under pågående kontorstid.