ridning

Ridning för kondition och nöje i Stockholm

Ridning för kondition och nöje i Stockholm

Hästar har länge varit ett älskat och uppskattat djur hos människan. Från början såg man hästarna som arbetsdjur som skulle arbeta på gårdarna, något som inte är så vanligt idag, men det förekommer. Redan för 6000 år sedan kunde man tämja vildhästar och började förutom att använda dem som arbetshästar, även tävla med dem. Idag är ridsporten en av de största idrotterna sett till antalet utövare i Sverige.

För att börja träna ridsport behöver man lära sig grunderna i ridning. De allra flesta i Stockholm har inte vuxit upp på någon hästgård som gett en naturlig ingång till ridning. Det gör att ridskolorna är en viktig utbildning inom hästsporten för både ridsugna vuxna och barn.

 

Ta tyglarna och kom igång

I storstäderna finns det ofta ett större utbud och variation än i landsorten. Söker man ridning i Stockholm finns det en på vackra Djurgården som erbjuder både barn och vuxna ridlektioner. Givetvis har ridlärarna en lång erfarenhet själva när det gäller hästar och är välutbildade inom området.

Att rida är en frihet för många. Att kunna hantera detta härliga muskelberg till häst och få hästen att göra som man vill är en styrka att utöva. På ridlektionerna får man öva både sig själv och sin häst att följa olika kommandon. Ridlektionerna kan också vara en övning för ens egna mod att våga göra saker. Känslan som återfinns när man hoppar över sitt första hinder är en helt oslagbar lyckokänsla att bära med sig!

Ridning ger motion och styrka i kroppen. Man får garanterat ett svettigt, men roligt, träningspass när man tar en ridlektion. Är man en ovan ryttare kommer man garanterat att hitta nya muskler man inte visste fanns efter ett pass på hästryggen. Gemenskapen bland ryttare och intresset för hästar gör att ridskolan är en underbar plats för alla hästintresserade.