taxi helsingborg

Taxi i Helsingborg kör efter din tidtabell

Taxi i Helsingborg kör efter din tidtabell

Helsingborg, Sundets Pärla, även kallat “Porten till kontinenten”. Staden vid havet, bara några kilometer från Helsingör på andra sidan Öresund, målas upp som en metropol. Långt nere i södra Sverige finns närheten till Europa. I Helsingborg är det nära till Danmark. Bara någon timme bort ligger Kastrups flygplats som tar dig överallt i världen. 

Men lokalt i Helsingborg är det inte den metropol man önskar det vara. I synnerhet inte om du bor i utkanten av stan eller i någon av förorterna och grannbyarna. Då slutar tågen och bussarna gå tidigt om kvällen. Ska det hindra dig från att spendera sena kvällar och nätter på pubarna i centrum? Nej, såklart inte. Men för att ta dig hem från Helsingborg är det troligtvis taxi som gäller.  

Bor du till exempel i Bjuv är en taxiresa från Helsingborg bara 20 minuter. Jämför det med att det inte går några tåg till Bjuv från Helsingborg mellan 00:17 och 05:17 en natt mellan fredag och lördag. Fem timmar som du kan behöva vänta på att ta dig hem. Taxi i 20 minuter låter inte så illa nu längre va? 

 

 

Bättre än tåget

Visst, Taxi helsingborg kostar lite mer än tåget. Så är det naturligtvis. Men är ni några personer som åker tillsammans är snart summan nere på mindre än vad en tågbiljett skulle kosta. Samla ihop ett gäng från Åstorp, Bjuv, Mörarp eller Ängelholm. Där finns inte mycket att hämta, men det finns en närhet till Helsingborg.

Åk till Helsingborg och drick öl och ha riktigt roligt. Var ute så länge ni vill utan att behöva bry er om tågtider. För när ni känner er redo att tänka på refrängen fyller ni en taxi och tar er hem för en spottstyver per person. Ett bekvämt, billigare och mycket trevligare sätt att resa på än att sitta på ett sunkigt pågatåg en tidig morgon.