ansiktsmask

Vacker hud med ansiktsmask från Sephora

Vacker hud med ansiktsmask från Sephora

Huden slits varje dag av väder och vind samt det slitage som kommer inifrån. Men även om du är mycket noga med hur du lever så återbildas hudens celler ändå konstant. Det innebär att du hela tiden får nya döda hudceller som du behöver ta bort på något sätt. 

Vad som annars kan hända kan du se om du glömmer bort dina fötter en tid under vintern. De döda hudcellerna byggs på och går även att skrapa bort med enbart naglarna eller fingertopparna. Om det sker i ansiktet så kan det göra att du ser glåmigare ut och att din hudvård är meningslös eftersom den inte kommer in i huden.  

 

För många olika funktioner

En ansiktsmask från exempelvis Sephora är en slags hudvård som ska vara kvar på huden en stund. Det är ofta en mask som är mjuk och till och med kan gå att stryka på, men som hårdnar när den får torka. Med hjälp av masken kan du uppnå olika resultat. Du kan avlägsna pormaskar eller död hud. Men du kan även återställa balansen i en hud som är fet, torr eller oren. 

Det finns även masker som verkar uppiggande eller som har en lång rad andra effekter som du kan välja bland. Viktigt är att du noga följer hur du ska använda masken för att du ska få önskat resultat, så skapa inte egna rutiner som istället kan skada mer än hjälpa.

 

Ge bort i present

Tyvärr är det många som inte tar hand om sin hud så som de borde. Men det kan du som släkting eller vän råda bot på. Genom att ge bort en mask i present kan du hjälpa till att starta en rutin hos någon som annars låtit huden förfalla. Eller varför inte bjuda in din vän på en egen spadag i hemmet?