Husmanskost Stockholm

Vällagad och god husmanskost i Stockholm

Vällagad och god husmanskost i Stockholm

editorial

Ställ en fråga till dagens barn och fråga vad husmanskost är, och man skulle förmodligen få frågande ansikten tillbaka. Självklart finns det barn som hört talas om begreppet husmanskost. Ber man barnen att berätta vad de tror husmanskost är kanske de föreslår tacos och snabbmakaroner med köttbullar.

Det finns givetvis föräldrar som även idag lagar riktigt god husmanskost och serverar till sina barn, men många har idag fullt upp med livspusslet så det är enklast att slänga ihop köttbullar och makaroner innan man är på språng igen. Skolköken går också in för att ge nya smaker och influenser till eleverna genom olika rätter från hela världen.

Det kan vara att de har en vecka med världens smaker eller att de satsar på vegetarisk mat. Fler och fler skolkök går däremot ifrån att göra husmanskost som kåldolmar, laxpudding och ugnspannkaka. Detta gör också att barn idag kan gå miste om hur klassiska rätter både smakar och tillagas.

 

Husmanskost Stockholm

 

Husmanskost – en vällagad och smakfull upplevelse

Många förknippar pyttipanna med några små mikroskopiska bitar kött och potatis som man steker till. En riktigt gjord husmanspytt ligger hästlängder därifrån och smakar helt annorlunda och mycket bättre.

Är man osäker på hur en riktig husman ska smaka finns det två tips. Det första tipset är att leta upp någon ur den äldre generationen som kan laga maten. Det andra tipset är att leta upp en restaurang som kan tillaga husman på bästa sätt. Husmanskost i Stockholm återfinner man på restauranghubertus.se som vet hur man lagar husmanskost på bästa sätt.

Husmanskost tilltalar det trygga inom oss. Att få njuta av en sådan måltid i en vacker restaurang gör att man äter med såväl gom som öga. Addera ett trevligt sällskap på det och man har en helt fantastisk helkväll. Kanske en helt vanlig regnig torsdagskväll när man behöver det som mest.