Spröjsade sidohängda fönster

Varför spröjs på fönster?

Varför spröjs på fönster?

Att välja fönster till huset kan vara svårt. Det finns alldeles för mycket att välja bland. Men om man har ett lite äldre hus där man gärna vill behålla den gamla stilen och charmen till huset, då bör man välja spröjs fönster

Fönster med spröjs på ger huset en känsla av dåtid. Det låter huset behålla sin egen charm och stil. Det ger huset en klassisk stil helt enkelt. En sådan stil är väldigt populär idag och många väljer att använda sig av spröjs på sina fönster för att få till den känslan. 

Den stora fördelen med att välja ett sidohängt fönster när ni ska köpa fönster är att de går att öppna från sidan. Ofta kan man välja om man vill kunna öppna dessa fönster inåt eller utåt. Är fönstren öppningsbara utåt så är det en större fördel då man enkelt kan öppna för att vädra eller liknande utan att behöva flytta på sakerna som står på fönsterbrädan. 

 

 

Fördelar med spröjsade sidohängda fönster

Många av de sidohängda fönster med spröjs som säljs idag har även flera olika och användningsbara tillbehör som man kan välja till. Vädringsventiler till exempel är väldigt populärt att använda sig av på fönstren. Men även beslag som gör det extra svårt för någon att göra inbrott och ta sig in genom fönstret. 

Det är väldigt vackert med spröjsade fönster men det är också väldigt praktiskt. Sidohängda fönster som går att öppna helt på vid gavel är även väldigt praktiska när det kommer till utrymning vid en eventuell brand. Sidohängda fönster med spröjs passar till de allra flesta hus och byggnader egentligen. Men allra vackrast gör de sig till lite äldre hus. 

När man behöver vädra så är det få saker som slår att kunna slå upp fönstret på vid gavel. Detta är bland det bästa som finns med dessa fönster.